Jump to content

Bine ai venit pe
PlayArena România

Din 2015 până în prezent reușim să demonstrăm cu fiecare ocazie cum ne deosebim de restul comunităților și că ne dorim să evoluăm din ce în ce mai mult pe zi ce trece !

Suntem în
căutare de staff

Dorești să faci parte din echipa noastră ? Consideri că ești suficient de experimentat încât să moderezi propria secțiune ? Depune o cerere și alătură-te nouă !

Povestea profesoarei din România care a ajuns să predea engleză francezilor, direct de la catedra Universității din Versailles


Recommended Posts

MWNkNDk4MzIxODY1ZjRlNzZiOTY4OWFjYWFmN2M=

 

 

 

Flavia Zah are 39 de ani și este profesor universitar la Versailles. Acolo le predă francezilor cursuri de limba engleză pentru afaceri.

Flavia Zah, profesor universitar la Universitatea din Versailles: "Mi s-a oferit un post în Universitate și am spus că este momentul oportun să încep cariera în mediul universitar. Este tot ceea ce îmi doream".

Povestea Flaviei Zah a început când studia în România și a obținut o bursă Erasmus în Franța. A urmat un masterat, apoi doctoratul iar din 2005 coordonează catedra de limba engleză a Universității din Versailles. În 2008, timp de 1 an, românca a fost profesor şi cercetător invitat la Georgia State University din Atlanta, în Statele Unite.

Flavia Zah: "Aveam o carieră frumoasă și în State și în Franța, dar nevoile nu erau acolo".

În 2015, Flavia Zah și soțul ei au deschis o școală privată în Baia Mare, în casa lor.

Flavia Zah: "Era păcat, pentru că România este încă și era, și în 2015, departe de ceea ce ne-am dori noi să fie. Și așa a început proiectul. Noi, ca părinți, n-am gândit să facem o școală pentru fiul nostru".

Mircea Farcaș, decanul Facultății de Litere Baia Mare: "Depunem în continuare eforturi pentru a schimba peisajul educațional din comunitatea noastră, iar voința, perseverența și viziunea noastră au dat roade."

Anca Boloș, colaboratorul Flaviei: "Flavia, din punctul meu de vedere, este un om al lucrurilor mari, eu cred că orice proiect i-ai da Flaviei îl duce foarte sus ca nivel".

După două decenii de făcut naveta între Franța și România, profesoara Flavia Zah spune că secretul reușitei este ca, indiferent ce alegi să faci în viață, să îți dorești cu adevărat acel lucru.

Flavia Zah: "Dacă ești un om educat, dacă îți setezi obiective și dacă știi exact unde vrei să ajungi nu te vei lovi de nimicuri"

b_350_20_17191d_17191d_ffffff_17191d.png

 

Our Shortcuts: [ press the buttons below ]

 

PLAYARENA @ 2013-2014
 www.playarena.ro/forum/

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • Guard locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...