Jump to content

Bine ai venit pe
PlayArena România

Din 2015 până în prezent reușim să demonstrăm cu fiecare ocazie cum ne deosebim de restul comunităților și că ne dorim să evoluăm din ce în ce mai mult pe zi ce trece !

Suntem în
căutare de staff

Dorești să faci parte din echipa noastră ? Consideri că ești suficient de experimentat încât să moderezi propria secțiune ? Depune o cerere și alătură-te nouă !

Premieră în cele mai scumpe zone imobiliare. Cum arată acum cartiere din Cluj-Napoca, București și Iași, unde chiriile erau exorbitante


Recommended Posts

aD00NDAmaGFzaD1mODM4MmZjOGI5MWU5NTNjMDg3

 

 

Din cauza pandemiei, prețul chiriilor în Cluj-Napoca e în scădere, cu până la 40%. Este o premieră în cel mai scump oraș din România, în materie de imobiliare. În ultimii ani, bătăliile mari se dădeau pe garsoniere al căror preț de închiriere cu greu cobora sub 300 de euro. 

Volume 90%

Efectele pandemiei de COVID-19 se resimt și pe piața chiriilor. În ultimele luni, prețurile au scăzut dramatic în toate orașele universitare.

Anul 2021 a venit cu scăderea chiriilor de până la 40%. Cele mai semnificative modificări s-a înregistrat în București, Iași, Constanța, Timișoara și Cluj-Napoca. Principalul motiv este lipsa studenților.  

Ionuț Zbranca, reprezentant al studenților UBB Cluj-Napoca: "De obicei într-un an universitar cazăm undeva la 6.800 dintr-un total de 37.000 de studenți. Vă dați seama câți studenți stau în chirii și câți stau în chirii în apartamentele și garsonierele din Cluj, este un număr extraordinar de mare".  

În lipsa studenților, foarte multe dintre apartamentele și garsonierele pe care, până mai ieri era bătaie, sunt acum pustii.

Adela Cîț, agent imobiliar: "Pentru prima dată după mulți ani, eu consider că este o rată de 30% de apartamente libere, ceea ce nu s-a întâmplat in anii trecuți. Culmea este că s-au pierdut clienți în zonele tradițional full ale Clujului".  

Printre ele se numără și cartierul Mănăștur, unul dintre cele mai populare printre studenți.

Înainte de pandemie, un apartament cu două camere plus bucătărie se închiria cu aproximativ 370 de euro. Prețul a scăzut atât de mult încât acum se închiriază la valoarea unei garsoniere, cu 270 de euro.  

Și în Capitală și în Timișoara tarifele de închiriere au scăzut neașteptat de mult. În orașul de pe Bega, găsim acum garsoniere de închiriat cu 150 de euro/lună. Paradoxal, clienții au devenit mai pretențioși, iar proprietarii imobilelor sunt mai dispuși la negocieri.

Mariana Ilmaz, chiriaș: "O înțelegere mai mare din partea proprietarilor în ceea ce privește condițiile de plată dacă chiriașul întâmpină greutăți, reduceri la chirie și suportarea chiriilor din garanțiile percepute la închiriere. Acum acceptă proprietarii și închirieri pe o perioadă de 3, 6 luni, chiar și pe perioade mai scurte pentru cei care fac turism medical".  

Telemunca este un alt motiv care a dus la scăderea chiriilor. De când cu pandemia, mulți dintre angajații români lucrează de acasă, astfel că rămân în localitățile natale și nu mai au nevoie de chirie în orașele unde aveau locul de muncă.

Prezinta-te | Aplica pentru Grad [forum] TS3 [section]

b_350_20_17191d_17191d_ffffff_17191d.png

Task:                                                                                                                                  

     Zona IT

 

PLAYARENA @ 2013-2014
 www.playarena.ro/forum/

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • Guard locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...