Jump to content

Bine ai venit pe
PlayArena România

Din 2015 până în prezent reușim să demonstrăm cu fiecare ocazie cum ne deosebim de restul comunităților și că ne dorim să evoluăm din ce în ce mai mult pe zi ce trece !

Suntem în
căutare de staff

Dorești să faci parte din echipa noastră ? Consideri că ești suficient de experimentat încât să moderezi propria secțiune ? Depune o cerere și alătură-te nouă !

[Stire] Bugetul de stat pe anul în curs este așteptat în Parlament. PSD anunță „câteva mii de amendamente”


Recommended Posts

Legea bugetului de stat ar trebui să ajungă în parlament în această după amiază. Aleşii vor începe dezbateriile în comisiile de specialitate unde PSD a anunţat că va depune mii de amendamente.


Premierul le-a transmis deja parlamentarilor că efortul lor este inutil pentru că nu va accepta ca deficitul să depăşească 7,16.

Florin Cîțu își dorește un calendar accelerat însă toate procedurile parlamentare sunt greu de urmat în doar câteva zile. Votul final pentru bugetul de stat nu poate fi dat mai devreme de săptămâna viitoare.

Trebuie să ajungă luni bugetul la Parlament după care conducerile celor două camere ar trebui să se reunească și să stabilească exact câte zile va sta în comisii și câte în plen.

Pe lângă cele două zile care trebui date pentru ca parlamentarii să poată să pună amendamente la bugetul de stat, mai trebuie să stea încă două zile în comisiile de specialitate și ulterior în comisiile reunite de buget ale Camerei Deputaților și ale Senatului.

Pentru a urgenta acest calendar, liderii coaliției au decis în ședința de astăzi ca cei din USR, UDMR și PNL să nu depună amendamente la bugetul de stat. Cu toate acestea, opoziția are alte planuri, PSD a pregătit mii de amendamente care ajungl un impact bugetar de peste 6% din PIB caz în care deficitul bugetar ar urma să depășească 13% dacă acele amendamente vor fi adoptate.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • Guard locked this topic
Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...